BOOK TRAILERI

Poveznice na booktrailere u Percorsi di Cultura na Vimeo platformi za razmjenu video zapisa  (upload 2012. god.)

 

BOOK TRAILERI NOVINSKO-NAKLADNIČKE KUĆE EDIT IZ RIJEKE

 

Nakon pet stotina godina isključive vladavine tiskane knjige, pojava i ubrzani razvoj nove tehnologije i društvenih mreža posljednjih desetljeća omogućavaju objavljivanje sadržaja koji nije isključivo papir. Sadržaji se tako pored tiskanog oblika objavljuju i u raznim elektroničkim oblicima, a vezano s time snimaju i book traileri kako bi se popratile i najavile nove publikacije nakladničkih kuća.

Book traileri su kratki video isječci različite duljine trajanja, od 30 sekunda do 5 minuta, kojima je cilj na moderan, zabavan i informativan način promovirati književne naslove. Koristan su marketinški alat za najavu knjiga koji pored tradicionalnog sažetka ili recenzije knjige pružaju čitateljima i široj publici jedinstven način upoznavanja sa sadržajem knjige i autorom. Lako se mogu prenijeti na web (YouTube, Vimeo) ili društvene mreže i odatle dijeliti dalje s posljedičnim povećanjem korisničkog prometa na namjenskim web ili društvenim stranicama.

Prof.dr.sc. Elis Deghenghi Olujić snimila je book trailere za novinsko-nakladničku kuću EDIT iz Rijeke čija je višegodišnja suradnica s književno-kritičkim prilozima i osvrtima u njihovim izdanjima. Novinsko-nakladnička kuća EDIT sa sjedištem u Rijeci poznata je po širokom spektru izdanja na talijanskom jeziku, od dnevnih novina, časopisa, udžbenika pa do esejistike, poezije i ostalog.